Vrijwilligersvacatures

Bij Torion draait het veelal om vrijwilligers. Zij vormen de spil van de organisatie. Zonder vrijwilligers houdt alles op, staat alles stil. Daarom is Torion voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Naar mensen met interesse in het welzijnswerk die zich willen inzetten bij een van de diensten of de activiteiten. Torion besteedt veel aandacht aan ondersteuning en scholing. Er zijn voldoende kansen om binnen het vrijwilligerswerk te groeien, te ontplooien en te specialiseren. Niet zelden vormt het vrijwilligerswerk een ideale opstap naar een nieuwe baan of naar vast werk.

Vrijwilliger worden bij Torion? Wij nodigen je altijd eerst uit voor een gesprek waarin we kunnen kijken of jouw wensen en verwachtingen overeenkomen met die van ons. De coördinator van de dienst/voorziening waarvoor je vrijwilligerswerk gaat doen is vervolgens je contactpersoon. Hij/zij voert regelmatig overleg met je over je werkzaamheden en alles wat daarbij komt kijken.

Indien voor een vrijwilligersfunctie een VOG* nodig is, dan wordt de aanvraag door Torion vergoed. Voor onkosten en vergoedingen zijn regelingen getroffen. Ieder jaar zijn er gezamenlijke activiteiten en vrijwilligers van Torion ontvangen drie keer per jaar een nieuwsbrief.

*VOG Verklaring Omtrent Gedrag. Dit vragen wij voor functies waarbij vrijwilligers op huisbezoek gaan, met jongeren werken of verantwoordelijkheid hebben voor geld en/of goederen (auto’s).

Begeleider PlusBus De PlusBus gaat er een of twee keer per week met max. zeven passagiers op uit. Ritjes naar een mooie omgeving, gezellig restaurant, interessante tentoonstelling of gewoon lekker een pannenkoek of visje eten. De (oudere) deelnemers worden van huis opgehaald en teruggebracht. Als begeleider zorgt u samen met de chauffeur, die ook vrijwilliger van Torion is, ervoor dat het uitstapje goed verloopt. U biedt een helpende hand bij het in- en uitstappen, bent reisleider op locatie, int de bijdragen en verwerkt e.e.a. in de administratie.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Miriam Schleijpen

IMedewerker Personenalarmering (PAS); Langer zelfstandig kunnen blijven is een grote wens van velen. Personenalarmering is een van de hulpmiddelen in huis die het voor ouderen leefbaar houden. Voor het informeren van de cliënten over het systeem, het plaatsen van de apparatuur en het verhelpen van storingen zoeken we vrijwilligers die op afroep beschikbaar zijn. Enig technisch inzicht en affiniteit met ouderen is voor deze functie wel nodig.Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Margriet Bijma

Taalmaatje (Vluchtelingenwerk); We zoeken kandidaten die af en toe een uurtje Nederlands willen komen praten met vluchtelingen en ze willen ondersteunen met hun huiswerk. Onderwijservaring is een pre maar geen must. Taalverwerving is voor vluchtelingen essentieel. Dit is een leuke manier om echt kennis te maken met vluchtelingen en ook nog eens een essentiële bijdrage te leveren aan dat hij/zij Nederlands leert.Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Emiel vd Feen

Maatschappelijk begeleider voor vluchtelingen   Het begeleiden van mensen met een vluchtelingenstatus. Het gaat daarbij om alle mogelijke hulp, van het invullen  van formulieren tot het inschrijven op school, en van aanschaf van huisraad tot de contacten onderhouden met de gemeente.Je hebt affiniteit met de doelgroep. Je kunt een beetje ‘met handen en voeten praten’. En je hebt een goed oog voor non-verbale signalen. Je hebt er plezier in om mensen te begeleiden en te coachen, en als het moet te confronteren.Je helpt mensen, zowel praktisch als coachend, om hun leven in een voor hen nieuw land op poten te zetten.Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Emiel vd Feen
Thuismentor voor brugklassers; Heb jij inlevingsvermogen, enthousiasme en een flinke dosis geduld? Voor “School’s Cool” zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen inzetten om een jongere te helpen met een goede start in het voortgezet onderwijs. De mentor bezoekt gedurende anderhalf jaar de leerling wekelijks thuis. Het gaat vooral om steun bij het leren omgaan met alle veranderingen in de brugklas. “School’s Cool” is een landelijk project dat door Torion in Haren is opgezet.Voor deze vrijwilligersfunctie volgt u eerst een training en vragen wij een VOG. Contactpersoon: Natasja Steenbergen

Maatjes; Maatjeswerk is een verzamelbegrip voor het koppelen van vrijwillige ‘maatjes’ aan personen in de gemeente Haren die om wat voor reden dan ook een hulpvraag hebben. Soms heeft de professionele hulpverlening niet de tijd, ruimte en mogelijkheden om volledig gehoor te kunnen geven aan deze hulpvragen, dan proberen wij een maatje te koppelen voor net dat beetje extra aandacht die vaak broodnodig is. Onze maatjes bieden ondersteuning met betrekking tot het sociaal-emotionele welzijn.Denk hierbij aan frequent afspreken voor een goed gesprek, een wandeling, een spelletje, een uitstapje of maatjes die door hun aanwezigheid alleen even verlichting brengen aan mantelzorger. Het doorbreekt het alleen zijn en brengt leven in huis. Ook biedt Torion specifiek maatjeswerk zoals bijvoorbeeld ondersteuning bij ziekenhuisbezoek, voor steun en een extra luisterend oor. De kracht van maatjeswerk is dat zij de verbondenheid in de samenleving versterkt. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is vaak een grote steun voor de ander.Onze maatjes kiezen voor dit werk omdat zij iets willen betekenen voor mensen en de maatschappij. Het contact is vaak wederkerig; ook het maatje doet allerlei nieuwe ervaringen op en geniet van het contact. Wij besteden dan ook oprechte aandacht aan het proces van matchen, er wordt gekeken naar gezamenlijke interesses en een klik is erg belangrijk.

Helaas is de vraag naar maatjes groot, waardoor er een lange wachtlijst is en wij voortdurend op zoek zijn naar vrijwilligers. Wilt u ook maatje worden?

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Nanda Hovinga

Hulp bij Koken en Kletsen. Voor ons maandelijks multiculturele evenement in zorgboerderij De Mikkelhorst zijn wij op zoek naar nog een extra vrijwilliger. Iemand die het team van ongeveer 10 vrijwilligers, 9x per jaar, 1 woensdag in de maand, van ca 15.45 uur tot 21.30 uur aanvult. Vanwege de samenstelling en werkzaamheden bij voorkeur een man. Trefwoorden: Gezelligheid, lekker eten en vriendschappen. Informatie , graag mailen naar kokenenkletsen@torion.nl Yvonne Swiers. Zie ook Facebook “Koken en Kletsen”