Vrijwilligersvacatures

Bij Torion draait het veelal om vrijwilligers. Zij vormen de spil van de organisatie. Zonder vrijwilligers houdt alles op, staat alles stil. Daarom is Torion voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Naar mensen met interesse in het welzijnswerk die zich willen inzetten bij een van de diensten of activiteiten. Torion besteedt veel aandacht aan ondersteuning en scholing. Er zijn voldoende kansen om binnen het vrijwilligerswerk te groeien, te ontplooien en te specialiseren. Niet zelden vormt het vrijwilligerswerk een ideale opstap naar een nieuwe baan of naar vast werk.

Vrijwilliger worden bij Torion? Wij nodigen je altijd eerst uit voor een gesprek waarin we kunnen kijken of jouw wensen en verwachtingen overeenkomen met die van ons. De coördinator van de dienst/voorziening waarvoor je vrijwilligerswerk gaat doen is vervolgens je contactpersoon. Hij/zij voert regelmatig overleg met je over je werkzaamheden en alles wat daarbij komt kijken. Ieder jaar zijn er gezamenlijke activiteiten en vrijwilligers van Torion ontvangen drie keer per jaar een nieuwsbrief.

Indien voor een vrijwilligersfunctie een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag) nodig is, dan wordt deze door Torion digitaal aangevraagd. Bij de vacature staat vermeld of een VOG wordt gevraagd.

Het Steunpunt Vluchtelingen zoekt Maatschappelijke begeleiders

Vind je het leuk om statushouders die net in Haren zijn komen wonen te helpen om hun leven op de rit te krijgen en wil je best eens mee naar school of huisarts? Ben je ook niet bang voor een paar formulieren? Dan ben je van harte welkom!

Wij zoeken o.a. begeleiding voor gezinnen in Glimmen en Oosterhaar en voor een jongen van 19 voor wie het Nederlands spreken, zelfstandig wonen en naar school gaan niet zo eenvoudig is.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Emiel van de Feen e.vdfeen@torion.nl

Chauffeur maaltijdbezorging: Heeft u wat tijd over, bent u graag met de auto onderweg en houdt u van sociaal contact? Dan is Maaltijdbezorging misschien iets voor u!

Steeds meer mensen in Haren kiezen voor vers bereide maaltijden van de keuken van Westerholm Zorgcentrum. Daarom zoeken we vrijwilligers die, op basis van een vooraf opgesteld rooster, tussen 11.00 en 13.00 uur tegen een kleine vergoeding, warme maaltijden willen bezorgen. Een eigen auto is niet nodig, die komt van Torion of Westerholm. Het team bestaat uit 15 vrijwilligers, waarvan er iedere dag 3 een bepaalde route rijden.

Welke dag of dagen je inzetbaar bent is uiteraard in overleg.  Wel zijn we met name op zoek naar iemand die op de zaterdag en/of zondag beschikbaar is.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij rijbewijs B en een VOG.  Contactpersoon: Margriet Bijma

Medewerker Personenalarmering (PAS); Langer zelfstandig kunnen blijven is een grote wens van velen. Personenalarmering is een van de hulpmiddelen in huis die het voor ouderen leefbaar houden. Voor het informeren van de cliënten over het systeem, het plaatsen van de apparatuur en het verhelpen van storingen zoeken we vrijwilligers die op afroep beschikbaar zijn. Enig technisch inzicht en affiniteit met ouderen is voor deze functie wel nodig.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Margriet Bijma

Maatjes; Maatjeswerk is een verzamelbegrip voor het koppelen van vrijwillige ‘maatjes’ aan personen in Haren die om wat voor reden dan ook een hulpvraag hebben. Soms heeft de professionele hulpverlening niet de tijd, ruimte en mogelijkheden om volledig gehoor te kunnen geven aan deze hulpvragen, dan proberen wij een maatje te koppelen voor net dat beetje extra aandacht die vaak broodnodig is. Onze maatjes bieden ondersteuning met betrekking tot het sociaal-emotionele welzijn. Denk hierbij aan frequent afspreken voor een goed gesprek, een wandeling, een spelletje, een uitstapje of maatjes die door hun aanwezigheid alleen even verlichting brengen aan mantelzorger. Het doorbreekt het alleen zijn en brengt leven in huis. Ook biedt Torion specifiek maatjeswerk zoals bijvoorbeeld ondersteuning bij ziekenhuisbezoek, voor steun en een extra luisterend oor. De kracht van maatjeswerk is dat zij de verbondenheid in de samenleving versterkt. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is vaak een grote steun voor de ander. Onze maatjes kiezen voor dit werk omdat zij iets willen betekenen voor mensen en de maatschappij. Het contact is wederkerig; ook het maatje doet allerlei nieuwe ervaringen op en geniet van het contact. Wij besteden dan ook oprechte aandacht aan het proces van matchen, er wordt gekeken naar gezamenlijke interesses en een klik is erg belangrijk. De vraag naar maatjes groot, waardoor er een wachtlijst is en wij voortdurend op zoek zijn naar vrijwilligers. Voor deze vrijwilligersfuncties vragen wij een VOG. 

Wilt u ook maatje worden?  Kijk voor het actuele aanbod op:

Maatschappelijk begeleider voor vluchtelingen   Het begeleiden van mensen met een vluchtelingenstatus. Het gaat daarbij om alle mogelijke hulp, van het invullen van formulieren tot het inschrijven op school, van aanschaf van huisraad tot de contacten onderhouden met de gemeente. Je hebt affiniteit met de doelgroep en je kunt een beetje ‘met handen en voeten praten’. Je hebt een goed oog voor non-verbale signalen. Je hebt er plezier in om mensen te begeleiden en te coachen, en als het moet te confronteren. Je helpt mensen, zowel praktisch als coachend, om hun leven in een voor hen nieuw land op poten te zetten.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Emiel vd Feen

Thuismentor voor brugklassers; Heb jij inlevingsvermogen, enthousiasme en een flinke dosis geduld? Voor “School’s Cool” zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen inzetten om een jongere te helpen met een goede start in het voortgezet onderwijs. De mentor bezoekt gedurende anderhalf jaar de leerling wekelijks thuis. Het gaat vooral om steun bij het leren omgaan met alle veranderingen in de brugklas. “School’s Cool” is een landelijk project dat door Torion in Haren is opgezet. Voor deze vrijwilligersfunctie volgt u eerst een training en vragen wij een VOG. Contactpersoon: Natasja Folkers