MCZ Wandelprogramma in Haren

Bewegen is goed voor iedereen en samen wandelen is leuk! Daarom brengen wij u graag op de hoogte van dit programma van Medisch Centrum Zuid in Haren.

Medisch Centrum Zuid (MCZ) doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Iedereen mag meedoen, ook  niet-patiënten!

Het doel is in 20 weken te trainen richting een afsluitende vierdaagse in september. De wandeltrainingen worden gegeven vanuit MCZ Haren en worden verzorgd door fysiotherapeuten en beweegadviseurs. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5, 10 of 15 kilometer. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival. MCZ biedt het gehele pakket kosteloos aan.

Het wandelprogramma bestaat uit 20 wandeltrainingen van 1 uur, vanaf 4 mei op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur, start en eindpunt Mellenssteeg 41a.

  • ontvangst van een T-shirt
  • deelname aan de vierdaagse, inclusief entree voor de slotdag in Papendal (vanuit de NDC kost dit € 5,- per persoon maar dit hoef je niet te betalen, omdat NDC dat doet

Kijk voor de trainingsdagen en meer informatie op:

https://www.medischcentrumzuid.nl/wandelen.html

Wil je meedoen? Meld je dan snel bij MCZ aan om je in te schrijven voor het trainingsprogramma, want vol = vol. Via 050 – 527 16 13 of klantenservice@medischcentrumzuid.nl

Over de NDC

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen. De NDC is in eerste instantie bestemd voor diabetes patiënten. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. De NDC helpt hen daarbij en MCZ draagt dit initiatief een warm hart toe.

httpss://www.nationalediabeteschallenge.nl

httpss://www.bvdgf.org