Lees het verhaal van Bouke-Jan.

Zonder vrijwilligers staat de wereld stil. Vrijwilligers zijn de smeerolie van de maatschappij. Doen kleine dingen met grote gevolgen. Fantastisch werk, van onschatbare waarde. Maar hoe veel je ook geeft, je krijgt er altijd meer voor terug. Aan plezier, dankbaarheid, waardering. En, niet te vergeten, persoonlijke groei. Je wordt er een ander, beter mens van.
Zes jaar geleden stond hij opeens op straat. Van de ene dag op de andere. Na zich jarenlang kapot gewerkt te hebben. Niet meer nodig, overbodig. Nutteloos, niets meer waard. Daar zit je dan. Zijn leven werd steeds leger, de dagen steeds langer, de kennissenkring steeds kleiner. Z’n dochter nam hem mee naar het vrijwilligerswerk. Hij vond het maar niks, het angstzweet brak hem uit. Maar gaandeweg vond hij het steeds leuker. En inmiddels? Inmiddels rijdt hij op de maaltijdvoorziening en helpt zomers mee bij het huttenbouwdorp. Geweldig, de hele dag onder de mensen. Zoveel plezier, zoveel dankbaarheid, zoveel waardering. Het leven heeft weer zin. En hij heeft weer zin in het leven.
Torion besteedt veel aandacht aan ondersteuning en scholing van vrijwilligers. Er zijn voldoende kansen om binnen het vrijwilligerswerk te groeien, te leren, je te ontplooien en te specialiseren. Niet zelden vormt het vrijwilligerswerk een ideale opstap naar een nieuwe baan of vast werk.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers van Torion zijn verzekerd via de vrijwilligersverzekering VNG, via de gemeente Haren. Zie voor meer informatie:

Vrijwilligersverzekering Haren

Documenten Vrijwilligersbeleid

Gedragscode
Aanvulling gedragscode
Vrijwilligersvacatures