Lees het verhaal van Bouke-Jan.

Zonder vrijwilligers staat de wereld stil. Vrijwilligers zijn de smeerolie van de maatschappij. Doen kleine dingen met grote gevolgen. Fantastisch werk, van onschatbare waarde. Maar hoe veel je ook geeft, je krijgt er altijd meer voor terug. Aan plezier, dankbaarheid, waardering. En, niet te vergeten, persoonlijke groei. Je wordt er een ander, beter mens van.
Zes jaar geleden stond hij opeens op straat. Van de ene dag op de andere. Na zich jarenlang kapot gewerkt te hebben. Niet meer nodig, overbodig. Nutteloos, niets meer waard. Daar zit je dan. Zijn leven werd steeds leger, de dagen steeds langer, de kennissenkring steeds kleiner. Z’n dochter nam hem mee naar het vrijwilligerswerk. Hij vond het maar niks, het angstzweet brak hem uit. Maar gaandeweg vond hij het steeds leuker. En inmiddels? Inmiddels rijdt hij op de maaltijdvoorziening en helpt zomers mee bij het huttenbouwdorp. Geweldig, de hele dag onder de mensen. Zoveel plezier, zoveel dankbaarheid, zoveel waardering. Het leven heeft weer zin. En hij heeft weer zin in het leven.
Torion besteedt veel aandacht aan ondersteuning en scholing van vrijwilligers. Er zijn voldoende kansen om binnen het vrijwilligerswerk te groeien, te leren, je te ontplooien en te specialiseren. Niet zelden vormt het vrijwilligerswerk een ideale opstap naar een nieuwe baan of vast werk.

Op zoek naar een leuke en voldoening gevende tijdsbesteding? Neem vooral een kijkje elders op onze pagina onder vrijwilligersvacatures of via: https://www.torion.nl/vacatures-2/

Verzekering voor vrijwilligers

Doet u vrijwilligerswerk voor andere mensen of voor de samenleving? Dan bent u automatisch verzekerd via de collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente Groningen. Ook de organisatie waarvoor u werkt, is verzekerd. Iedere vrijwilliger is tijdens het werk als vrijwilliger verzekerd voor aansprakelijkheid, ongevallen, persoonlijke eigendommen, deelname aan het verkeer en rechtsbijstand.

De instelling hoeft vrijwilligers niet aan te melden.  Als er iets gebeurt, u veroorzaakt bijvoorbeeld schade of een ongeluk, dan moet de vrijwilliger zelf een schadeformulier invullen. De verzekeraar kan bij de instelling navragen of de vrijwilliger inderdaad op dat moment voor de instelling werkzaam was. Kijk op onze website voor meer informatie. Op de website staat ook het schadeaangifteformulier.

Kenniskaravaan

De Kenniskaravaan is een aaneenschakeling van boeiende trainingen, themabijeenkomsten en leuke workshops voor vrijwilligers van maatschappelijke organisaties als verenigingen, stichtingen of bewonersinitiatieven.

Ook vrijwilligers van Torion zijn dus van harte uitgenodigd om deel te nemen.       De meeste workshops en trainingen zijn kosteloos en in de avonduren in de gemeente Haren of Tynaarlo. Het aanbod is afkomstig van maatschappelijk betrokken bedrijven, ondernemers en organisaties die hun kennis en faciliteiten belangeloos inzetten voor de Harense en Tynaarlose samenleving. Daarvoor zijn wij ze zeer dankbaar.

De Kenniskaravaan is een samenwerking tussen Steunpunt vrijwilligerswerk Haren, Steunpunt vrijwilligerswerk Tynaarlo en de Haren-Tynaarlose Uitdaging.

Informeer bij Torion voor het actuele aanbod van workshops en trainingen via 050-5344173 of n.steenbergen@torion.nl

Informatie vrijwilligersbeleid:

Gedragscode
Aanvulling gedragscode
Vrijwilligersvacatures