Bewegingsactiviteiten

Blijf in beweging. Dat is goed voor lichaam en geest. Vooral voor ouderen. Meer bewegen past bij een gezonde levensstijl. Meer bewegen stimuleert de coördinatie tussen spieren, het evenwicht, de hersenwerking en de emoties. Mensen die bewegen zijn gezonder, fitter, vrolijker en evenwichtiger.

En het is goed voor de sociale contacten.  Want samen bewegen is niet alleen gezond, het is ook gezellig. Er worden verschillende cursussen aangeboden. Op verschillende locaties. Altijd onder deskundige leiding.

Programma dit seizoen: Activiteitenfolder Torion 2019 (.pdf)

Gymnastiek
Vitaliteitstraining maandagochtend in ‘t Clockhuys en in Erasmusheem

Vitaliteitstraining vrijdag (voorheen SMALL gymnastiek)
Conditiegroep voor mannen (voorheen herengym)
Fit op muziek Haren
Fit op Muziek Noordlaren

Zwemmen
Zwemmen
BEA Zwemmen

Voor lichaam én geest
Yoga
Tai Chi

Overige
Koersbal

Aanmelden / informatie opvragen

Nieuw: Bewegen in Buurtcentrum Erasmusheem

In april 2019 is Torion gestart met een nieuwe beweegactiviteit onder deskundige begeleiding van Tineke van der Veen. Speciaal voor ouderen in de omgeving van en uit Erasmusheem  die graag fit willen worden of blijven. In de beweeglessen, op muziek,  worden  allerlei oefeningen gedaan om het lichaam soepel te houden en de conditie te verbeteren. Er is aandacht voor balans en evenwicht. De lessen worden  vaak afgesloten  met een spel, waarbij vrolijkheid voorop staat niet de prestatie. Ieder doet wat hij of zij kan, lopend, staand of zittend.

Waar:           Buurtcentrum Nieuw Erasmusheem, Erasmuslaan  23 Haren

Wanneer:     Maandagen

Tijd:             10.45-11.45

Kosten:        €112,-

EXTRA: DINSDAG 1 OKTOBER: FIETSCLINIC – Zorg dat ook u veilig op pad gaat!

Op dinsdag 1 oktober 2019 organiseert Torion in samenwerking met Verkeerswijzer Groningen voor de 2e keer een gratis fietsclinic voor 65-plussers in de voormalige gemeente Haren.

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Verkeerswijzer Groningen heeft als doel om hier wat aan te doen. We organiseren in samenwerking met Stichting Torion op dinsdag 1 oktober in Haren een gratis fietsclinic voor 65-plussers over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen. Bent u er ook bij?

Het programma dinsdag 1 oktober duurt van 9.15 uur (inloop) tot 12.00 uur.Tijdens de ochtend is er naast de clinic ook aandacht voor (fiets) gym oefeningen, fietsvaardigheid, (reactiesnelheid, zicht en een goede balans), het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling en veilig fietsen in het verkeer. In de pauze is er koffie en thee.

Voor de fietsoefeningen buiten is het handig om uw eigen fiets / e-bike / driewielfiets mee te nemen.

Locatie: Sportcentrum Scharlakenhof, Geertsemaweg 3, 9751 XA Haren

Aanmelden bij Stichting Torion, 050-5344173 / info@torion.nl of Tekla Scholtens, campagneteam Verkeerswijzer Groningen: tghm.scholtens@gmail.com / 06-19608690

De fietsclinic is gratis. U mag ook iemand meenemen.