Maat(jes) werk

Wat is Maatjeswerk?

Het Maatjeswerk van Torion is een verzamelbegrip voor het koppelen van vrijwillige ‘maatjes’ aan personen in de voormalige gemeente Haren die om wat voor reden dan ook een hulpvraag hebben.

Het maatje komt op een afgesproken tijd bij u langs.  Gewoon, voor de gezelligheid. Of voor een wandeling, een uitje, een kopje koffie of een goed gesprek. Het doorbreekt het alleen zijn en brengt leven in huis. Ook kan een maatje door zijn/haar aanwezigheid even verlichting brengen voor de mantelzorger.

Bij Maatjeswerk staat de menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Dit contact is vaak wederkerig; ook als maatje doet u allerlei nieuwe ervaringen op en geniet u van het contact. Wij besteden dan ook oprechte aandacht aan het proces van matchen, er wordt gekeken naar gezamenlijke interesses. Een wederzijdse klik is erg belangrijk.

Het maatjeswerk van Torion draait op vrijwilligers, met een beroepskracht als coördinator die als aanspreekpunt fungeert, intakegesprekken voert en koppelingen maakt.

De kracht van Maatjeswerk is dat zij de verbondenheid in de samenleving versterkt. Als maatje bent u vaak een grote steun voor de ander.

Wilt u graag wat meer informatie over Maatjeswerk? Zoekt u een maatje of wilt u juist vrijwilliger worden? Aarzel dan niet! U kunt voor meer informatie contact opnemen met 050 534 41 73 of info@torion.nl

U kunt onze (specifieke) vacatures ook vinden op de site van de vrijwilligersvacaturebank Groningen via onderstaande link:

vrijwilligersvacatures gemeente Groningen

 

 

 

[

 

 

Aanmelden / informatie opvragen