Personen Alarmering

Wat is Personenalarmering?

Personenalarmering helpt de inwoners van Haren lang, veilig en zelfstandig te blijven wonen. Het systeem is ook geschikt voor langdurig zieken en gehandicapten. Personenalarmering bestaat uit een basistoestel en een zender. Op een centraal punt in huis wordt een alarmmelder geplaatst die op de vaste analoge telefoonlijn wordt aangesloten. De telefoon kunt u gewoon blijven gebruiken. De zender draagt u om uw hals, aan uw kleding met een clip of verwerkt in een horloge of elastisch bandje om uw pols. De zender heeft een bereik van 30 meter: voldoende voor in en om het huis. Personenalarmering kan ook worden aangesloten als u beschikt over Internet+ Bellen of als u telefoneert via de kabel.

Hoe werkt Personenalarmering en opvolging?

Als zich een noodsituatie voordoet, drukt u op de rode knop van de zender. Er wordt een signaal gezonden naar de meldbank. Deze is 24 uur per dag bereikbaar! De receptioniste van de meldbank zal de oproep beantwoorden en vragen welke hulp gewenst is. Indien nodig waarschuwt zij het opgegeven contactadres. Dit kan bijvoorbeeld een zorgcentrum of thuiszorginstelling zijn of een contact persoon.

Extra toepassingen, extra veiligheid

Behalve de spreek-luisterverbinding zijn er vele extra toepassingen mogelijk. Deze bieden nóg meer veiligheid in uw eigen huis. Vrijwel alle toepassingen zijn draadloos. Er hoeven dus geen snoeren door uw huis te worden gelegd.

Trekschakelaar
In uw badkamer of toilet kunt u een extra alarmtrekschakelaar laten plaatsen. Daarmee kunt u snel alarm maken, ook als uw halsdrager op dat moment niet bij de hand heeft.

Inbraakalarm
Het inbraakalarm is een bewegingsmelder met infrarood. Deze kunt u inschakelen wanneer u van huis gaat of naar bed gaat. Zodra de melder beweging detecteert, gaat er een stil alarmsignaal naar de zorgcentrale en wordt de politie ingeschakeld.

Valdetector
U draagt de valdetector aan een riem om uw lichaam. Als u valt, signaleert de detector dit direct. Wanneer u niet binnen 15 seconden weer opstaat, gaat er een alarmsignaal naar de zorgcentrale. Dus ook wanneer u na een val niet meer op de knop kunt drukken, is hulp onderweg.

Waar kunt zich aanmelden?

Bent u woonachtig in de gemeente Haren, dan kunt u voor aanmelding
contact opnemen met Torion, 050-534 41 73. U kunt zich ook online aanmelden via dit aanmeldformulier. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen en een afspraak gemaakt voor een intake gesprek. Diegene bekijkt uw thuissituatie en geeft uitleg over het personenalarmeringssysteem en de mogelijkheden.

Wat kost het u?

De abonnementsprijs van € 19,35 (per 1-3-2020) wordt maandelijks rond de 15e van de maand achteraf geïncasseerd d.m.v. een automatische incasso. Voor de aansluiting betaalt u een eenmalig bedrag van € 43,50.

Sommige zorgverzekeraars geven korting op personenalarmering, vraagt u dit bij uw eigen zorgverzekeraar na.

Aanmelden / informatie opvragen