Lees het verhaal van Mevr. de Vries.

We worden steeds ouder. En blijven gelukkig steeds langer gezond. Maar krijgen soms ook meer gebreken, worden eenzamer. Al zullen we dat laatste niet snel toegeven. Niet iedereen kan ongestoord genieten van een onbezorgde oude dag. Maar extra aandacht en passende zorg kan veel leed worden voorkomen. En veel ongemak worden weggenomen. Kleine dingen, die het leven zo veel aangenamer maken.
Ze woont al meer dan 60 jaar in hetzelfde huis. En als het effe kan, komen daar nog heel wat jaartjes bij. Maar ja, het kan niet altijd. Of juist wel? Lopen, bewegen, boodschappen doen: het gaat steeds moeilijker. De jaren beginnen te tellen. En hulp is er niet. Haar man is al een paar jaar overleden. En de kinderen wonen niet echt in de buurt. “Ik liet het er niet bij zitten, ik wil hier blijven wonen. Liever niet in een bejaardentehuis. Dus ik heb om hulp gevraagd!” Dat was snel geregeld. Ze kreeg een rollator en de drempels van het huis werden aangepast. Vrijwilligers uit de buurt doen soms een boodschapje of draaien een nieuwe lamp in. Ze heeft zelfs een nieuwe hobby: smartlappen zingen in het seniorenkoor. Heerlijk!
Sterk maken

Torion ondersteunt ouderen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Om hen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Op een manier die voor de oudere aanvaardbaar en prettig is.

 

Fietsclinic

In samenwerking met Verkeerswijzer Groningen heeft Torion op maandagochtend 29 april in sportcentrum  Scharlakenhof een fietsclinic voor senioren georganiseerd.

Tijdens deze clinic gaven fietsdocenten Tekla en Bernard  aan 10 deelnemers tips en handvatten over het gebruik van de fiets en de e-bike. De clinic begon  met een voorlichting over fit en veilig blijven fietsen en over het belang van blijven bewegen. Ook werd ingegaan op de functieafname door het ouder worden, de snelheidsrisico in potentieel gevaarlijke omgevingen en de risico’s van afleiding in het verkeer. Daarna volgde een korte gymles waarin onder andere  de reactiesnelheid werd geoefend en op de parkeerplaats deden alle deelnemers mee aan  het  praktijkgedeelte. In een met pionnen afgelegde circuit werd  flink geoefend.  In veilig opstappen en  wegrijden zonder te wankelen, bochtjes maken en op smalle stroken fietsen. Met nog wat foldermateriaal, met nuttige tips over veilig fietsen, op zak  kon iedereen aan het eind van de ochtend  veilig op de fiets naar huis. Een  sfeervolle interactieve ochtend  als mooi begin van het fietsseizoen

.foto fietsclinic 1

 

[/one_half_last]