Lees het verhaal van Mevr. de Vries.

We worden steeds ouder. En blijven gelukkig steeds langer gezond. Maar krijgen soms ook meer gebreken, worden eenzamer. Al zullen we dat laatste niet snel toegeven. Niet iedereen kan ongestoord genieten van een onbezorgde oude dag. Maar extra aandacht en passende zorg kan veel leed worden voorkomen. En veel ongemak worden weggenomen. Kleine dingen, die het leven zo veel aangenamer maken.
Ze woont al meer dan 60 jaar in hetzelfde huis. En als het effe kan, komen daar nog heel wat jaartjes bij. Maar ja, het kan niet altijd. Of juist wel? Lopen, bewegen, boodschappen doen: het gaat steeds moeilijker. De jaren beginnen te tellen. En hulp is er niet. Haar man is al een paar jaar overleden. En de kinderen wonen niet echt in de buurt. “Ik liet het er niet bij zitten, ik wil hier blijven wonen. Liever niet in een bejaardentehuis. Dus ik heb om hulp gevraagd!” Dat was snel geregeld. Ze kreeg een rollator en de drempels van het huis werden aangepast. Vrijwilligers uit de buurt doen soms een boodschapje of draaien een nieuwe lamp in. Ze heeft zelfs een nieuwe hobby: smartlappen zingen in het seniorenkoor. Heerlijk!
Scootmobiel training
In samenwerking met Woonzorgcentrum Westerholm en Mango Scootmobiel heeft Torion in augustus een Scootmobieltraining georganiseerd. Na theorieles volgde de praktijkrit op speciaal uitgezet parcours. Alle deelnemers zijn voldoende toegerust om zich met vertrouwen in het verkeer te begeven.

Sterk maken

Torion ondersteunt ouderen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Om hen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Op een manier die voor de oudere aanvaardbaar en prettig is.

Ouderen staan centraal, hun wensen en behoeftes vormen het uitgangspunt. Daar worden alle diensten, zorg en hulp omheen gebouwd. Torion geeft informatie over o.a. huisvesting, thuishulp, zorgverlening, activiteiten, tijdbesteding, vergeetachtigheid, eenzaamheid, financiële regelingen, vergoedingen en vervoersmogelijkheden. Torion is ook een vraagbaak voor mantelzorgers. Maar ook voor inwoners die bezorgd zijn om een buurtgenoot. Want ouderen? Het is niet de vraag hoe oud je wordt, maar hoe je oud wordt…

Casemanagement Dementie

Specifiek voor mensen met (beginnende) dementie en hun omgeving  had Torion tot 2019 een casemanager dementie in huis. Zij biedt, nu volledig in dienst bij ZiNN, ondersteuning in de veranderende leefwereld en alles wat daarbij komt kijken.

Jolanda Bloema, casemanager dementie bij ZiNN  (www.zinnzorg.nl)

 

Voorzieningen voor ouderen

» Bekijk het aanbod van voorzieningen voor ouderen

Programma voor ouderen