Lees het verhaal van Mevr. de Vries.

We worden steeds ouder. En blijven gelukkig steeds langer gezond. Maar krijgen soms ook meer gebreken, worden eenzamer. Al zullen we dat laatste niet snel toegeven. Niet iedereen kan ongestoord genieten van een onbezorgde oude dag. Maar extra aandacht en passende zorg kan veel leed worden voorkomen. En veel ongemak worden weggenomen. Kleine dingen, die het leven zo veel aangenamer maken.
Ze woont al meer dan 60 jaar in hetzelfde huis. En als het effe kan, komen daar nog heel wat jaartjes bij. Maar ja, het kan niet altijd. Of juist wel? Lopen, bewegen, boodschappen doen: het gaat steeds moeilijker. De jaren beginnen te tellen. En hulp is er niet. Haar man is al een paar jaar overleden. En de kinderen wonen niet echt in de buurt. “Ik liet het er niet bij zitten, ik wil hier blijven wonen. Liever niet in een bejaardentehuis. Dus ik heb om hulp gevraagd!” Dat was snel geregeld. Ze kreeg een rollator en de drempels van het huis werden aangepast. Vrijwilligers uit de buurt doen soms een boodschapje of draaien een nieuwe lamp in. Ze heeft zelfs een nieuwe hobby: smartlappen zingen in het seniorenkoor. Heerlijk!
Sterk maken

Torion ondersteunt ouderen op het welzijnsgebied om hen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Op een manier die voor de oudere aanvaardbaar en prettig is.

Fietsclinic

In samenwerking met Verkeerswijzer Groningen geeft Torion geregeld fietsclinics voor senioren.

Tijdens deze clinic geven docenten tips en handvatten over het gebruik van de fiets en de e-bike. Na een theoriegedeelte begint het  praktijkgedeelte. Veilig opstappen en  wegrijden zonder te wankelen, bochtjes maken en op smalle stroken fietsen.

.foto fietsclinic 1

 

[/one_half_last]