Lees het verhaal van Keenadiid.

Migranten zijn in hun thuisland hun leven niet zeker. Ze hebben ze geen bescherming, geen leven, geen toekomst. Vanwege ras, godsdienst, nationaliteit, politieke overtuiging of seksuele voorkeur. Die krijgen ze bij ons wel. Ze krijgen in Nederland de mogelijkheid om een menswaardig bestaan op te bouwen, mee te doen.
Op z’n 15de kwamen ze hem halen, de strijders van Al-Shabaab. Om ingezet te worden als kindsoldaat. Toen zijn vader hem weigerde mee te geven werd hij voor z’n ogen neergeschoten. Hij zat maandenlang gevangen, maar wist te ontvluchten. Via Kenia kon hij op een vliegtuig naar Nederland. Hij wist niet eens waar dat was. En nog was de ellende niet voorbij. Hij moest nog 4 jaar in angstige spanning leven. Pas toen kreeg hij eindelijk een verblijfsvergunning. Zou hij eindelijk rustig kunnen slapen? Nee, nog niet. Hij moest zich een plek veroveren, een andere cultuur eigen maken, een vreemde taal aanleren. In een land waar hij niet welkom was. Toch is hij dankbaar, elke dag opnieuw. Al mist hij zijn vader en moeder, z’n land, z’n herkomst.

Veilige plek

Torion geeft vluchtelingen de kans om eindelijk een nieuw leven op te bouwen. Om naast een huis ook een thuis te krijgen. Om een onzeker verleden in te ruilen voor een zekere toekomst. Iedere immigrant in Haren heeft een strenge, zorgvuldige en grondige procedure doorlopen. Soms hebben ze jaren in angstige spanning gezeten. Maar inmiddels staat vast dat ze hier terecht welkom zijn. Torion helpt de vluchteling een veilige plek in onze samenleving te krijgen. Ze hebben het verdiend. Ze hebben er recht op….

Emiel van der Feen, coördinator
e.vdfeen@torion.nl

Voorzieningen voor Migranten

CORONA vragen? Via 085-580 88 00 kunnen Nieuwkomers telefonisch vragen stellen in het Arabisch of Tigrinya.

Meer informatie? Kijk op de facebooksite: CAS helpdesk voor statushouders

 

 

Spreekuur Vluchtelingenwerk: Elke maandagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Bel 050-534 41 73 voor een afspraak zodat we ruim de tijd voor u kunnen nemen.      Wilt u buiten het spreekuur een afspraak maken?  Neem dan contact op met Emiel van der Feen, coördinator Vluchtelingenwerk. e.vdfeen@torion.nl

» Bekijk het aanbod van voorzieningen voor migranten

Steunpunt Vluchtelingen

Het Steunpunt Vluchtelingen helpt migranten om mee te doen in Nederland. Om de weg te vinden, de taal te spreken, de cultuur te ontdekken, zich de samenleving eigen te maken. Heeft een migrant een verblijfsvergunning, dan heeft hij of zij recht op goede huisvesting. Er moeten pogingen in het werk worden gesteld om het gezin over te laten komen. Uiteindelijk moet er werk worden gevonden. Net als alle Nederlanders willen migranten ook een volwaardig lid zijn van de maatschappij.