Maat(jes) werk

Maat(jes) werk

Met Maat(jes)werk koppelen we mensen aan elkaar. Mensen, die samen zorgen
voor een gezellig en zinvolle ontmoeting. Die frequent een afspreken voor een
goed gesprek, een gezamenlijk uitstapje of een kletsverhaal. Of samen naar het
theater of het museum gaan. Het doorbreekt het alleen zijn, brengt leven in het
huis. De Maatjes komen voor een langere periode regelmatig op bezoek of gaan
met u op stap. Ze zijn deskundig en gaan zorgvuldig om met uw privacy.

Voor Ouderen

Heeft u af en toe behoefte aan een praatje, een luisterend oor? Of wilt u graag eens een kopje koffie of thee met iemand drinken? Een Maatje komt op een afgesproken tijd bij u langs. Gewoon, voor de gezelligheid. Of voor een wandeling, een uitje, een kopje koffie of een goed gesprek.

Voor Zieken

Wie vanwege een langdurige of chronische ziekte aan huis gekluisterd is, kan een beroep doen op een Maatje. Die komt dan geregeld op bezoek. Vaak heeft dan de partner van de zieke even een paar uurtjes de handen vrij. Om iets voor zichzelf te doen of er even uit te zijn. Het Maatje is er zowel voor de zieke als voor de verzorgende.

Op Stap

U wilt graag iets ondernemen, maar bent u niet meer zo goed ter been? Of u heeft weinig vrienden en kennissen. Bij Maatjes op Stap trekt een vrijwilliger er met u op uit. Samen fietsen bijvoorbeeld. Of winkelen, een museum bezoeken, naar een concert. Maatjes worden indien nodig opgeleid, bijvoorbeeld in het rolstoelduwen.

Met Honden

Heeft u ooit met pijn in het hart afscheid genomen van uw hond? Omdat  u de verzorging niet meer aankon of opgenomen werd? Maatjes met Honden komen met hun honden bij u langs. U kunt met ze wandelen, spelen en knuffelen. Maatjes met Honden komen ook langs in het verzorging- en verpleeghuis.

 

Aanmelden / informatie opvragen

Voor Dementie

Maatjes voor Dementie zijn geschoolde vrijwilligers, die een ochtend, een middag of een avond langskomen. Om een dementerende oudere gezelschap te houden. Maar ook bij mensen die getroffen zijn door een hersenbloeding. Om samen de krant te lezen, foto’s te kijken, een kopje thee te drinken of een stukje te wandelen. Maar ook om de partner of mantelzorger te ontlasten en af te lossen. Dan kan die er ook even tussenuit.