Yoga op woensdag

Hatha yoga omvat een systeem van adem- en ontspanningsoefeningen en lichaamshoudingen. Het uitgangspunt is dat de geest het lichaam beïnvloedt en omgekeerd. Nervositeit bijvoorbeeld heeft invloed op de lichaamsfuncties. Spanningen kunnen de natuurlijke adembeweging verstoren (oppervlakkig ademen, hyperventileren) en dat kan zich weer vertalen in lichamelijke klachten en spanningen. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan houding, ademhaling en ontspanning. U doet oefeningen zittend op een stoel, staand of liggend op de yogamat. Aan het einde van elke les is er een langere ontspanningsoefening, zodat de oefeningen kunnen doorwerken en het lichaam en de geest optimaal kunnen ontspannen.

Yoga is niet prestatiegericht en werkt altijd met en naar de mogelijkheden van je lichaam op dat specifieke moment. Er is yoga voor iedereen en lenigheid is geen vereiste. De lessen verlopen aandachtig en in een rustige sfeer. De groepen zijn niet groter dan 14 personen.

Praktische tips: draag makkelijk zittende kleding en zorg voor een niet te volle maag. Yogamatten en kussens zijn aanwezig. Een eigen handdoek of kleed voor op de mat is aan te bevelen.

Docent:
Prijs:
Startdatum:
Tijdstip:

Locatie:

Karka Speelman
€153,-
maandag 18/03/2013
11.30 – 12.30 uur
(2 verschillende klassen)

‘t Clockhuys, Brinkhorst 3, Haren

Aanmelden/ Reserveren voor Yoga


  Naam*

  E-mail*

  Adres*

  Woonplaats*

  Postcode*

  Telefoonnummer*

  Gewenst tijdstip*
  maandag 11.30 – 12.30 uur
  woensdag 10.15 – 11.15 uur11.30 – 12.30 uur

  Eventuele opmerking

  Antispamvraag
  Hoeveel is twee plus twee? Antwoord met een cijfer.