Workshop ‘Vrijwilligers met bagage’

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Haren nodigt u van harte uit voor de bijeenkomst ‘Vrijwilligers met bagage’ op woensdag 20 januari 19.30-21.30 aan de Kerklaan 5 in Haren.

Het nieuwe toverwoord is participatiemaatschappij. Iedereen wordt gestimuleerd om actief deel te nemen aan de maatschappij. Vaak is dat in de vorm van vrijwilligerswerk. Mensen met  psychische klachten of uit een andere cultuur, mensen met een bijstandsuitkering of een verslavingsverleden: vaak is de stap naar vrijwilligerswerk groot.  Maar met de juiste begeleiding kunnen ook deze mensen een waardevolle vrijwilliger zijn voor een organisatie. Hoe je de kans op succes voor organisatie en vrijwilliger kunt vergroten, daarover gaat deze workshop van Wycher van den Bremen, preventiemedewerker van Lentis.

Hoe kunnen we mensen uit deze groep vrijwilligers het best inzetten en optimaal begeleiden? Wat kunnen we wel en niet van ze verwachten. Hoe maken we, op een voor iedereen goede manier, een plek in onze organisatie voor ‘vrijwilligers met bagage’?

De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor organisaties die in Haren actief zijn en met vrijwilligers werken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Laat u ons weten of u aanwezig bent en met hoeveel personen? Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Emiel van der Feen, via 050-5344173 of info@torion.nl.

 

Locatie

Kaart wordt geladen…