Kenniskaravaan; vrijwilligersworkshop Eenzaamheid

Tijdens je werk als vrijwilliger kom je in aanraking met mensen waarvan je vermoedt dat zij eenzaam zijn. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Is dat voor iedereen hetzelfde? Hoe kun je het signaleren en aanpakken? Dat komt aan bod in deze workshop.

Ook geven we in deze workshop informatie rond het thema eenzaamheid; oorzaken, gevolgen, risicogroepen, signalering en aanpak. Aan de hand van voorbeelden duiken we de praktijk van vrijwilligers in wisselen we onderling ervaringen uit.

Het doel van deze workshop is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid en van elkaar te horen hoe je hier als vrijwilliger mee om kunt gaan. Jacqueline Salmen van ‘Coalitie Erbij’ leidt de workshop.

Deelname is gratis, maar geef je tijdig op voor deze avond via 050-534 41 73 of mail: j.bloema@torion.nl

De Kenniskaravaan is een aaneenschakeling van boeiende trainingen, themabijeenkomsten en leuke workshops voor vrijwilligers van maatschappelijke organisaties als verenigingen, stichtingen of bewonersinitiatieven. Het aanbod is afkomstig van maatschappelijk betrokken bedrijven, ondernemers en organisaties die hun kennis en faciliteiten belangeloos inzetten voor de Harense en Tynaarlose samenleving. Daarvoor zijn wij ze zeer dankbaar.

De Kenniskaravaan is een samenwerking tussen Steunpunt vrijwilligerswerk Haren, Steunpunt vrijwilligerswerk Tynaarlo en de Haren-Tynaarlose Uitdaging.

 

Locatie

Kaart wordt geladen…