Kenniskaravaan training; ‘Armoede dichtbij’

Deze training is bedoeld voor iedereen die in het (vrijwilligers)werk te maken heeft met mensen die leven onder de armoedegrens.

De training wordt gegeven door diverse trainers vanuit de gemeente Groningen, WIJ Groningen, Stichting Solidair Groningen Drenthe en MJD/Stichting Vlechter. Vanavond zijn dit Wenda Post – Gall en Krista Russchen van Stichting Solidair Groningen Drenthe.

Deelnemers leren effectiever om te gaan met mensen met een minimuminkomen. Hierdoor kunnen zij beter aansluiten bij de beleving van mensen die leven in armoede. Daarbij is aandacht voor:

  • Wat is armoede?
  • Feiten en fabels rondom armoede
  • Scenario’s van armoedebeleving
  • Signalen en valkuilen
  • Regelingen en voorzieningen in het Minimaloket

De training geeft door een kaartspel en filmpjes. Tijdens de training is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden of meer informatie? Voor elke workshop/training is een (tijdige) opgave noodzakelijk.

Woonachtig/werkzaam in Haren? Steunpunt Vrijwilligerswerk Haren (onderdeel van Torion) Email: info@torion.nl Tel: 050-5344173

Woonachtig/werkzaam in de gemeente Tynaarlo? Vrijwilligerswerk Tynaarlo (onderdeel van Trias) Email:                kenniskaravaan@stichtingtrias.nl Tel: 0592 338940 (op werkdagen tussen 13.00 -17.00 uur)

De steunpunten Vrijwilligerswerk Haren en Tynaarlo zijn onderdeel van  Stichting Torion en Stichting Trias die samenwerken onder de koepel van Vlechter!

 

Locatie

Kaart wordt geladen…