Kenniskaravaan; fiscale gevolgen van vrijwilligersvergoedingen

Laat je niet onaangenaam verrassen door de belastingdienst of UWV!

Stichtingen en verenigingen die vrijwilligersvergoedingen betalen zijn gebonden aan fiscale regels. Het niet goed toepassen van deze regels kan leiden tot naheffingen. Afgelopen jaar is de regelgeving weer aangepast. Het uitbetalen van (on)kostenvergoedingen, net als het inhuren van ZZP’ers, een artiest of iemand die diensten aan de organisatie verleent, alsook het uitdelen van cadeaubonnen en kerstpakketten is niet altijd zonder fiscale gevolgen. Tijdens de bijeenkomst leert u situaties herkennen en hoort u waar de benodigde informatie te krijgen is.

De bijeenkomst wordt gegeven door Meindert Baptist, financieel controller bij Stichting Kwartier Zorg en Welzijn. Hij praat de deelnemers bij over fiscale voorschriften en de nieuwste ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving.

De Kenniskaravaan is een aaneenschakeling van boeiende trainingen, leuke workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers van maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, stichtingen of bewonersinitiatieven.

De Kenniskaravaan is een samenwerkingsverband tussen Torion’s steunpunt vrijwilligerswerk, Vrijwilligerswerk Tynaarlo en de Haren-Tynaarlose Uitdaging.

Het aanbod is afkomstig van maatschappelijk betrokken bedrijven, ondernemers en organisaties die hun kennis en faciliteiten belangeloos inzetten voor de Harense en Tynaarlose samenleving.

Aanmelden of meer informatie? Voor elke workshop/training is een tijdige opgave noodzakelijk.

Voor inwoners van Haren e.o. is dit bij Torion: info@torion.nl of 050-534 41 73

Locatie

Kaart niet beschikbaar