Kenniskaravaan; ‘Nieuwkomers en vrijwilligerswerk’ – geannuleerd –

Nieuwkomers (statushouders) kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het bestaande, maar niet altijd toereikende aanbod van vrijwilligers. Onbekendheid met deze doelgroep zorgt dat nieuwkomers nog niet vaak als vrijwilliger worden ingezet.

Nieuwkomers zijn vaak vluchtelingen uit Syrië, Eritrea, Irak en andere landen. Het is voor hen niet altijd gemakkelijk om hun draai te vinden in hun nieuwe woonplaats. Ze zijn vaak heel gemotiveerd om iets aan te pakken. Vrijwilligerswerk biedt hen de mogelijkheid om te werken aan een nieuwe toekomst, de cultuur beter te leren kennen, de Nederlandse taal te oefenen en een structuur op te bouwen.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen de deelnemers meer inzicht in:

  • de achtergrond van nieuwkomers
  • handvatten voor communicatie
  • de cultuurverschillen
  • de motivatie van nieuwkomers om vrijwilligerswerk te doen

Aanmelden of meer informatie? Voor elke workshop/training is een (tijdige) opgave noodzakelijk.

Woonachtig/werkzaam in Haren? Steunpunt Vrijwilligerswerk Haren (onderdeel van Torion) Email: info@torion.nl Tel: 050-5344173

Woonachtig/werkzaam in de gemeente Tynaarlo? Vrijwilligerswerk Tynaarlo (onderdeel van Trias) Email:                kenniskaravaan@stichtingtrias.nl Tel: 0592 338940 (op werkdagen tussen 13.00 -17.00 uur)

De steunpunten Vrijwilligerswerk Haren en Tynaarlo zijn onderdeel van  Stichting Torion en Stichting Trias die samenwerken onder de koepel van Vlechter!

Locatie

Kaart wordt geladen…