Kenniskaravaan; BHV voor beginners (deel 2)

Voor vrijwilligers van verenigingen en stichtingen

Organisaties die volledig! draaien op vrijwilligers hoeven wettelijk nog geen BHV-er in hun organisatie te hebben. Toch is dit aan te raden. Het bestuur van organisaties  heeft de plicht om te zorgen voor veilig en gezond vrijwilligerswerk. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van bezoekers. Een BHV cursus is daarom een must.

Het aanbod bestaat uit een basiscursus bedrijfshulpverlening op maat, voor vrijwilligers van verenigingen en stichtingen. De training bestaat uit twee avonden.

De eerste avond zal in het teken staan van levensreddend handelen (LRH), waaronder verbandleer, reanimatie en AED, stabiele zijligging etc. De tweede avond staat de ontruiming op het programma. Zowel de theorie als de praktijk komt aan de orde.

Wanneer beide cursusavonden zijn  doorlopen ontvangen de deelnemers een certificaat  en een BHV-pasje.

Kosten:  Voor vrijwilligers van verenigingen en stichtingen die volledig draaien op vrijwilligers € 25,00 per cursist. Voor vrijwilligers van verenigingen of stichtingen met beroepskrachten € 75,00 per cursist.

Aanmelden? Voor elke workshop/cursus is opgave noodzakelijk. Per workshop is plaats voor 8-20 personen en deelname is op volgorde van aanmelding.

U kunt zich aanmelden bij Steunpunt Vrijwilligerswerk Haren via onderstaand mailadres,  onder vermelding van: uw naam, mailadres en telefoonnummer. Tevens uw functie en de organisatie waar u voor werkt en de workshop/cursus of themadag.

Opgave kan uiterlijk tot 2 weken voor de cursus/workshop. Na aanmelding ontvangt u ongeveer een week van te voren een bevestiging.

Contactpersoon: Jolanda Bloema, e-mailadres: j.bloema@torion.nl

Locatie

Kaart wordt geladen…