Duofiets vindt nieuwe bestemming

Torion geeft duofiets weg

Torion heeft afscheid genomen van de duofiets. Na ruim 10 jaar de fiets in Haren te hebben ingezet, de laatste jaren in samenwerking met de Zonnehof, heeft ze de sleutel overgedragen aan Zorgboerderij de Mikkelhorst. De fiets heeft een andere eigenaar, de maatschappelijke inzet ervan  blijft.

 Tweede kans

De Zonnehof heeft onlangs een nieuwe duofiets voor eigen gebruik aangeschaft. Torion heeft  niet de gunstige omstandigheden haar fiets aan het publiek te bieden.

Sociaal werker Natasja Steenbergen: “De duofiets heeft op de Mikkelhorst een betere thuisplek gevonden. Naast de (grote) dagelijkse aanloop op het terrein biedt de  Mikkelhorst ook technische vingers. Want een duofiets heeft  simpelweg wel wat onderhoud nodig”. Op die manier krijgt de fiets een tweede kans. Ideeën voor het gebruik heeft de Mikkelhorst ook. Geert Naber, directeur van de Mikkelhorst: “Je kunt denken aan fietsen met mensen met een verstandelijke beperking. Of een rondrit door Haren met ouderen die in een isolement raken.”

2019-07 duofietsMatch

De overdracht van de fiets vond plaats op de maatschappelijke beursvloer op 30 januari jl. bij de Royal FloraHolland in Eelde. Daar zijn Torion en de Mikkelhorst met elkaar ‘gematcht’. Op de maatschappelijke Beursvloer hebben maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Deze beurs is een initiatief van de stichting de Haren Tynaarlose Uitdaging. Meer informatie hierover is te vinden op www.harentynaarloseuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer.