Vrijwilligersvacatures

Bij Torion draait het veelal om vrijwilligers. Zij vormen de spil van de organisatie. Zonder vrijwilligers houdt alles op, staat alles stil. Daarom is Torion voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Naar mensen met interesse in het welzijnswerk die zich willen inzetten bij een van de diensten of de activiteiten. Torion besteedt veel aandacht aan ondersteuning en scholing. Er zijn voldoende kansen om binnen het vrijwilligerswerk te groeien, te ontplooien en te specialiseren. Niet zelden vormt het vrijwilligerswerk een ideale opstap naar een nieuwe baan of naar vast werk.  Indien voor een vrijwilligersfunctie een VOG* nodig is, dan wordt de aanvraag door Torion vergoed. Voor onkosten en vergoedingen zijn regelingen getroffen. Ieder jaar zijn er gezamenlijke activiteiten en vrijwilligers van Torion ontvangen drie keer per jaar een nieuwsbrief.

*VOG Verklaring Omtrent Gedrag. Dit vragen wij voor functies waarbij vrijwilligers op huisbezoek gaan, met jongeren werken of verantwoordelijkheid hebben voor geld en/of goederen (auto’s).

  • Medewerker Personenalarmering (PAS); Langer zelfstandig kunnen blijven is een grote wens van velen. Personenalarmering is een van de hulpmiddelen in huis die het voor ouderen leefbaar houden. Voor het informeren van de cliënten over het systeem, het plaatsen van de apparatuur en het verhelpen van storingen zoeken we vrijwilligers die op afroep beschikbaar zijn. Enig technisch inzicht en affiniteit met ouderen is voor deze functie wel nodig.Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Margriet Bijma
  • Hulp bij Koken en Kletsen. Voor ons maandelijks multiculturele evenement in zorgboerderij De Mikkelhorst zijn wij op zoek naar nog een extra vrijwilliger. Iemand die het team van ongeveer 10 vrijwilligers, 9x per jaar, 1 woensdag in de maand, van ca 15.45 uur tot 21.30 uur aanvult. Vanwege de samenstelling en werkzaamheden bij voorkeur een man. Trefwoorden: Gezelligheid, lekker eten en vriendschappen. Informatie , graag mailen naar kokenenkletsen@torion.nl Yvonne Swiers. Kijk ook op de Facebookpagina “Koken en Kletsen” 

    Buurtbemiddelaar; Buurtbemiddeling helpt mensen om ergernis en burenoverlast zelf aan te pakken. De Buurtbemiddelaars luisteren onpartijdig naar het verhaal van beide partijen en proberen hen naar een oplossing van het probleem te begeleiden. Want een herstel van de relatie tussen buren draagt bij aan een leefbare buurt. Bent u een positief persoon die gemakkelijk contact maakt en zich graag inzet voor anderen? Een goede luisteraar? Niet bang voor emoties en in staat neutraal te blijven? Beschikbaar in de (vroege) avonduren?                                                   Voor deze vrijwilligersfunctie volgt u eerst een training en vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marian Folkerts 050-5344173

Thuismentor voor brugklassers; Heb jij inlevingsvermogen, enthousiasme en een flinke dosis geduld? Voor “School’s Cool” zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen inzetten om een jongere te helpen met een goede start in het voortgezet onderwijs. De mentor bezoekt gedurende anderhalf jaar de leerling wekelijks thuis. Het gaat vooral om steun bij het leren omgaan met alle veranderingen in de brugklas. “School’s Cool” is een landelijk project dat door Torion in Haren is opgezet.

Voor deze vrijwilligersfunctie volgt u eerst een training en vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marian Folkerts

Samen boodschappen doen; Voor een man met lichamelijke beperkingen door voortschrijdende spierziekte (60+) zijn wij op zoek naar iemand die samen met hem boodschappen wil doen. Buitenshuis rijdt hij in een scootmobiel en hij wil er graag op uit met iemand die met hem mee fietst, begeleiding biedt in de supermarkt en zijn boodschappen in huis zet.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Respijtzorg; Voor een man (80+) waarvan de dementie door een lichte CVA verergerd is. Hij is passiever geworden en het gesprek met zijn vrouw is weggevallen. Zijn mobiliteit is goed, maar komt zelf niet buiten. Mevrouw durft hem ook niet alleen in huis te laten. De vraag is of een vrijwilliger 1 x per week bijv. een wandeling met hem kan maken om haar wat te ontlasten en ruimte te geven.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Respijtzorg; Voor een licht dementerende vrouw (80+). Mevrouw kan niet alleen thuis zijn en haar man wil graag een avond in de week naar zijn sport. Het gaat om de uren van 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur. Mevrouw gaat een dag per week naar de buurtkamer maar is verder thuis.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Gespreks- en wandelcontact; Mevrouw (90+) woont in de Zonnehof waar ze alle zorg krijgt, maar nauwelijks aansluiting heeft met anderen. De meeste bewoners om haar heen zijn dementerend, wat zij niet is. Ze houdt van klassieke muziek en leest graag, maar haar zicht is verslechterd waardoor ze nog slechts grote letters kan lezen. Zij wil graag een maatje die met haar en haar rollator af en toe naar buiten gaat.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Duofietser; Door een gedeeltelijke verlamming is een man van boven de 70 afhankelijk geworden van de zorg die zijn vrouw hem geeft. Hij kan wat vergeetachtig zijn, maar geniet van een tochtje op de duofiets (via Torion beschikbaar). Als een sterke vrijwilliger met hem op pad gaat komt zijn vrouw even aan zichzelf toe.

 

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor bovenstaande vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Wandelvrijwilliger; Mevrouw (80+) heeft meerdere keren een infarct gehad. De laatste was nog maar kort geleden. Hierdoor is ze angstig geworden en durft amper nog de straat op. Mevrouw loopt buitenshuis achter een rollator. Wij zoeken voor haar een maatje die een keer per week met haar gaat wandelen.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Gezelschap; Vrouw (80+) houdt van gezelschap en een eindje lopen. Haar zicht is niet zo goed, maar aan de arm kan zij zich buitenshuis prima redden. We zijn voor haar op zoek naar die ondersteunende arm die ook nog wat gezelligheid brengt.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Begeleider Ziekenhuisbezoek; Het begeleiden van mensen naar en in het ziekenhuis en in de dokterskamer. Twee horen meer dan een en de begeleider kan eventueel nog aantekeningen maken. Bovendien heeft de hulpvrager vaak behoefte aan morele steun. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die in de ‘pool’ willen. Een luisterend oor en empathie kunnen veel betekenen bij een spannend doktersbezoek.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor dezevrijwilligersfunctie vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Mentoren voor jongeren tussen 12-24 jaar oud; Vind jij het leuk en zinvol om een jongere te ondersteunen en je ervaring te delen? je coacht de jongere met uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld op gebied van van (studie)keuze, plannen, zelfstandigheid, sociale contacten, etc. Kun je voor de duur van een half jaar tot een jaar zo’n twee uren per week vrijmaken om je op vrijwillige basis in te zetten? Dan is mentor bij KANS 050 wellicht iets voor jou.

Voordat je start krijg je een basistraining. Daarnaast worden regelmatig scholingen en bijeenkomsten aangeboden. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Marja Wilting

Baliemedewerker; Voor de receptie van Torion zijn we op zoek naar medewerkers die een of twee dagdelen per week inzetbaar zijn. Aan de balie beantwoord je de telefoon en ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je kunt goed luisteren, bent integer en hebt affiniteit met welzijnswerk.

 

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Contactpersoon: Miriam Schleijpen