Vrijwilligersvacatures

Bij Torion draait het veelal om vrijwilligers. Zij vormen de spil van de organisatie. Zonder vrijwilligers houdt alles op, staat alles stil. Daarom is Torion voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Naar mensen met interesse in het welzijnswerk die zich willen inzetten bij een van de diensten of de activiteiten. Torion besteedt veel aandacht aan ondersteuning en scholing. Er zijn voldoende kansen om binnen het vrijwilligerswerk te groeien, te ontplooien en te specialiseren. Niet zelden vormt het vrijwilligerswerk een ideale opstap naar een nieuwe baan of naar vast werk.  Indien voor een vrijwilligersfunctie een VOG* nodig is, dan wordt de aanvraag door Torion vergoed. Voor onkosten en vergoedingen zijn regelingen getroffen. Ieder jaar zijn er gezamenlijke activiteiten en vrijwilligers van Torion ontvangen drie keer per jaar een nieuwsbrief.

*VOG Verklaring Omtrent Gedrag. Dit vragen wij voor functies waarbij vrijwilligers op huisbezoek gaan, met jongeren werken of verantwoordelijkheid hebben voor geld en/of goederen (auto’s).

Thuismentor voor brugklassers; Heb jij inlevingsvermogen, enthousiasme en een flinke dosis geduld? Voor “School’s Cool” zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen inzetten om een jongere te helpen met een goede start in het voortgezet onderwijs. De mentor bezoekt gedurende anderhalf jaar de leerling wekelijks thuis. Het gaat vooral om steun bij het leren omgaan met alle veranderingen in de brugklas. “School’s Cool” is een landelijk project dat door Torion in Haren is opgezet.

Voor deze vrijwilligersfunctie volgt u eerst een training en vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marian Folkerts

Medewerker Personenalarmering (PAS); Langer zelfstandig kunnen blijven is een grote wens van velen. Personenalarmering is een van de hulpmiddelen in huis die het voor ouderen leefbaar houden. Voor het informeren van de cliënten over het systeem, het plaatsen van de apparatuur en het verhelpen van storingen zoeken we vrijwilligers die op afroep beschikbaar zijn. Enig technisch inzicht en affiniteit met ouderen is voor deze functie wel nodig.Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Margriet Bijma

Buurtbemiddelaar; Buurtbemiddeling helpt mensen om ergernis en burenoverlast zelf aan te pakken. De Buurtbemiddelaars luisteren onpartijdig naar het verhaal van beide partijen en proberen hen naar een oplossing van het probleem te begeleiden. Want een herstel van de relatie tussen buren draagt bij aan een leefbare buurt. Bent u een positief persoon die gemakkelijk contact maakt en zich graag inzet voor anderen? Een goede luisteraar? Niet bang voor emoties en in staat neutraal te blijven? Beschikbaar in de (vroege) avonduren?                                                                                                         Voor deze vrijwilligersfunctie volgt u eerst een training en vragen wij een VOG. Contactpersoon: Marian Folkerts 050-5344173

Mentoren voor jongeren tussen 12-24 jaar oud; Vind jij het leuk en zinvol om een jongere te ondersteunen en je ervaring te delen? je coacht de jongere met uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld op gebied van van (studie)keuze, plannen, zelfstandigheid, sociale contacten, etc. Kun je voor de duur van een half jaar tot een jaar zo’n twee uren per week vrijmaken om je op vrijwillige basis in te zetten? Dan is mentor bij KANS 050 wellicht iets voor jou.

Voordat je start krijg je een basistraining. Daarnaast worden regelmatig scholingen en bijeenkomsten aangeboden. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Marja Wilting

Hulp bij Koken en Kletsen. Voor ons maandelijks multiculturele evenement in zorgboerderij De Mikkelhorst zijn wij op zoek naar nog een extra vrijwilliger. Iemand die het team van ongeveer 10 vrijwilligers, 9x per jaar, 1 woensdag in de maand, van ca 15.45 uur tot 21.30 uur aanvult. Vanwege de samenstelling en werkzaamheden bij voorkeur een man. Trefwoorden: Gezelligheid, lekker eten en vriendschappen. Informatie , graag mailen naar kokenenkletsen@torion.nl Yvonne Swiers. Zie ook Facebook “Koken en Kletsen”