Vrijwilligersvacatures

Bij Torion draait alles om vrijwilligers. Zij vormen de spil van de organisatie. Maar zij zijn ook de smeerolie van de maatschappij. Zonder vrijwilligers houdt alles op, staat alles stil. Daarom is Torion voortdurend op zoek naar extra vrijwilligers. Naar mensen met interesse in het welzijnswerk. Die zich willen inzetten bij een van de diensten of de activiteiten. Torion besteedt veel aandacht aan ondersteuning en scholing van vrijwilligers. Er zijn voldoende kansen om binnen het vrijwilligerswerk te groeien, te leren, je te ontplooien en te specialiseren. Niet zelden vormt het vrijwilligerswerk een ideale opstap naar een nieuwe baan of vast werk. Voor onkosten en vergoedingen zijn speciale regelingen getroffen. Indien voor een vrijwilligersfunctie een VOG* nodig is, dan wordt de aanvraag door Torion vergoed. Ieder jaar worden alle vrijwilligers uitgenodigd voor gezamenlijke activiteiten. Vrijwilligers van Torion ontvangen 3 keer per jaar een nieuwsbrief.

*VOG Verklaring Omtrent Gedrag. Dit vragen wij voor functies waarbij vrijwilligers op huisbezoek gaan, met jongeren werken of verantwoordelijkheid hebben over geld en/of goederen (m.n. auto’s).

  • Thuismentor voor brugklassers Heb jij inlevingsvermogen, ben jij enthousiast en heb jij een flinke dosis geduld? Voor ons nieuw project “School’s Cool” zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen inzetten om een jongere te helpen met een goede start in het voortgezet onderwijs. Het gaat vooral om steun bij het leren omgaan met alle veranderingen in de brugklas. “School’s Cool” is een landelijk project dat door Torion in Haren wordt opgezet. Een mentor bezoekt de leerling wekelijks thuis gedurende anderhalf jaar. Voor deze vrijwilligersfunctie volgt u eerst een training en vragen wij een VOG.  Geïnteresseerd? Neem contact op met Marian Folkerts 050-5344173 of m.folkerts@torion.nl

Vrijwilliger gezocht voor het samen doen van boodschappen Voor een man met lichamelijke beperkingen door voortschrijdende spierziekte ME (63jr.), zijn wij op zoek naar iemand die samen met hem boodschappen wil doen. Buitenshuis rijdt hij in een scootmobiel en hij wil er graag op uit met iemand die met hem mee fietst, begeleiding biedt in de supermarkt en zijn boodschappen in huis zet.

Vrijwilliger gezocht (respijtzorg) Voor een heer (87jr.) die recent een lichte cva heeft doorgemaakt. Hierdoor is de dementie verslechterd. Hij is vanuit zichzelf meer passief en het gesprek met zijn vrouw is weggevallen. Zijn mobiliteit is goed, maar komt zelf niet buiten. Kan zich alleen niet goed oriënteren in de bekende omgeving. Mevrouw durft haar man ook niet echt meer alleen in huis te laten wanneer zij bijv. naar de kapper gaat. De vraag is of een vrijwilliger 1 x per week bijv. een wandeling met de heer kan maken om zo mw. wat te ontlasten en ruimte te geven.

Vrijwilliger gezocht: Voor een licht dementerende vrouw (85jr.). Mevrouw kan niet alleen thuis zijn en haar man wil ook wel eens wat voor hemzelf doen(een avond in de week naar de sportschool), het gaat om de uren van 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur. Mevrouw gaat een dag per week naar de buurtkamer maar is verder thuis.

Vrijwilliger gezocht: Mevrouw (95 jr.) woont in de Zonnehof waar ze alle zorg heeft. Aansluiting op het persoonlijke vlak met anderen is er nauwelijks. Mw. is niet dementerend en dat zijn de andere bewoners veelal wel.  Mw. is een intelligente vrouw en heeft behoefte aan een geschikt maatje. Haar zicht is verslechterd waardoor ze nog slechts grote letters kan lezen. Mw. wil graag een maatje (vooralsnog 1 keer in de 2 weken) die met haar en haar rollator naar buiten gaat. Mw. houdt van klassieke muziek en leest graag.

Vrijwilliger gezocht: Voor een heer van 78 jr. meneer heeft Alzheimer en gaat achteruit, intelligente man, zijn vakgebied was sociale geografie en hij heeft veel gereisd. Zoekt een maatje die een keer in de week met hem gaat wandelen o.i.d.

Vrijwilliger gezocht: Mevrouw is mantelzorgster voor haar man geworden na een herseninfarct (2015). Man (72 jaar) is goed aanspreekbaar maar halfzijdig (links) verlamd, zodat hij wat naar rechts neigt. Hij kan wat vergeetachtig zijn en is volledig afhankelijk. Graag wil mevrouw een ‘maatje’ die af en toe met haar man op de duofiets wil fietsen zodat zij wat ruimte voor haarzelf krijgt.

Vrijwilliger gezocht: Mevrouw (81 jr.) heeft drie keer achter elkaar een herseninfarct gehad. De laatste was in maart 2017. Hierdoor is ze angstig geworden en durft amper nog de straat op. Mw. loopt achter een rollator, in huis zoekt ze steun bij de muren. Zij zoekt een maatje die een keer per week met haar gaat wandelen.

Vrijwilliger gezocht: Vrouw van 87 jaar zoekt een maatje voor gezelschap en een eindje lopen, leeftijd en geslacht maakt niet uit. Mw. kan zich d.m.v. hulp prima redden, haar zicht is slecht waardoor ze steun (een arm) nodig heeft bij het wandelen buitenshuis.

Begeleider Ziekenhuisbezoek Begeleiden van mensen naar het ziekenhuis, in het ziekenhuis en in de dokterskamer (2 horen meer dan 1) en eventueel aantekeningen maken. Tevens heeft de hulpvrager vaak behoefte aan morele steun. Wij zijn nog op zoek naar meerdere vrijwilligers die in de ‘pool’ willen. Een luisterend oor, empathisch vermogen en een rijbewijs kan een grote steun zijn en veel betekenen!

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor bovenstaande vrijwilligersfuncties vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Marije Kerkhof.

Mentoren voor jongeren tussen 12-24 jaar oud Vind jij het leuk en zinvol om een jongere te ondersteunen en je ervaring te delen? je coacht de jongere met uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld op gebied van van (studie)keuze, plannen, zelfstandigheid, sociale contacten, etc. Kun je voor de duur van een half jaar tot een jaar zo’n twee uren per week vrijmaken om je op vrijwillige basis in te zetten? Dan is mentor bij KANS 050 wellicht iets voor jou.

Voordat je start krijg je een basistraining. Daarnaast worden regelmatig scholingen en bijeenkomsten aangeboden. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Marja Wilting

Medewerker Personenalarmering (PAS) Langer zelfstandig kunnen blijven is een grote wens van velen. Personenalarmering is een van de hulpmiddelen in huis die het voor ouderen leefbaar houden. Voor het informeren van de cliënten over het systeem, het plaatsen van de apparatuur en het verhelpen van storingen zoeken we vrijwilligers die op afroep beschikbaar zijn. Enig technisch inzicht en affiniteit met ouderen is voor deze functie wel nodig.

Bij belangstelling vindt eerst een intakegesprek plaats. Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG.  Contactpersoon: Margriet Bijma