Lees het verhaal van Geeke.

Torion is er voor de jeugd van 4 tot 23 jaar. Want het is niet eenvoudig om op te groeien in deze hectische wereld. Met zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden, zoveel veranderingen en zoveel verleidingen. Soms lukt dat niet zo goed. Het kan op school niet lekker lopen. Of ouders begrijpen niet wat er omgaat in een jongere. Dan is het prettig dat er iemand in je omgeving een luisterend oor heeft. Iemand die kan helpen om de weg in het leven te (her)vinden.
Thuis loopt het niet zo lekker. Ja, huiswerk maken en troep opruimen, dat mag ze wel. Maar lekker op je kamer zitten en muziek luisteren wordt al heel ingewikkeld. En ze mag wel meer niet: bellen, computeren, uitgaan. Trouwens, wat is thuis? Dan weer bij haar moeder, dan weer bij haar vader. De een wil dit, ander wil dat. Vind je het gek dat zij zelf helemaal niks wil? Nee, het liefst gaat ze naar buiten, een beetje rondhangen met vriendinnen. En met jongens, ja. Vooral die ene……. Die is wel heeeeeeel erg leuk…..

Geef je eigen wereld vorm

Torion ondersteunt jongeren op weg naar zelfstandigheid. Draagt bij aan hun ontwikkeling, helpt bij het aanleren van vaardigheden. Stimuleert jongeren om hun eigen wereld vorm te geven en hun eigen leefomgeving in te richten. Dat kan alleen als je jongeren serieus neemt, je inleeft in hun problematiek, hun signalen oppikt, hun cultuur begrijpt. Torion biedt hulp, geeft voorlichting en verwijst door bij problemen. Want jong zijn in deze tijd? Da’s nog niet zo eenvoudig…

Steunpunt Jongeren

Torion kent de belevingswereld van jongeren. Spreekt de taal van de straat. Kent de cultuurverschillen. Is op de hoogte van de verschillende methodieken, trends en ontwikkelingen. Fungeert als onafhankelijke partij, in het belang van de jongeren. Torion vertegenwoordigt de jongeren in contacten met overheden en instanties. Zoekt voortdurend samenwerking en afstemming met andere (jongeren)organisaties als dat helpt om jongeren extra steun te geven bij het verwerven van een volwaardige plek in de samenleving.

KANS 050

Loopt het even niet zo lekker? Op school, stage of thuis? Lukt het je niet om dingen voor elkaar te krijgen?  BLIJF ER DAN NIET MEE ZITTEN! In Haren kun je namelijk een mentor krijgen. Iemand die met je meedenkt, adviezen geeft en die je helpt te bereiken wat je wilt. Je hoeft je alleen maar aan te melden.

KANS 050 koppelt jongeren tussen 12 en 23 jaar aan een vrijwillige mentor die hen kan coachen op allerlei leefgebieden. Zoek je iemand die achter je staat en je ondersteunt bij wat jij wilt bereiken? Wil je iemand leren kennen uit het werkveld of denk je na over een studie in de toekomst? Woon je in de provincie Groningen of ga je daar naar school of studeren? Meld je dan aan voor KANS 050! Meedoen kost je niets, maar levert je wel wat op. Wil je eerst wat meer weten? Kijk ook op www.kans050.nl/kans-050-in-het-kort  of bel of whatsapp naar 06 10564318. Het mentorproject in Haren is gestart in juni ’16 en heeft een facebookpagina: mentorproject haren. Dankzij een bijdrage van het Oranjefonds heeft Torion de scholing van mentoren kunnen realiseren. www.oranjefonds.nl/vrienden

Marlon Kuiper, Jongerenwerker,

Judith Brekhof, Sociaal Werker/Jongerenwerker

Marja Wilting, Sociaal Werker

Voorzieningen voor jongeren

» Bekijk het aanbod van voorzieningen voor jongeren